• Cand. Mag. i Film- og Medievidenskab med italiensk i sidefag
 • Uddannet fra Statens Kunstskole og Statens Kunstakademi i Venedig Italien.
 • Pædagogisk grunduddannelse og stor erfaring med undervisning af unge såvel som voksne.
 • Løbende efteruddannelse på områder indenfor billedmediet.
 • Mange års erfaring med digitale medier og videoproduktioner.
 • Rejseleder på Sicilien og i Calabrien

biografi

Giuliana Holm er fra Padua, Norditalien. I sit hjemland har hun en uddannelse som kunstlærer fra Statens Kunstskole og kunstmalere fra Statens Kunstakademi. I Danmark er hun uddannet som Cand. Mag. i film- og medie med sidefag i italiensk på Københavns Universitet. Hun har en erhvervs-pædagogisk læreruddannelse og stor erfaring med undervisning af unge såvel som voksne, hun underviser italiensk og holder foredrag om italienske film, producerer kortvideo og tegneserier.

Foredragsholder I Italiensk filmturisme

Giuliana kombinerer de italienske seværdigheder med italienske film, dvs. et oplæg om filmen og en powerpoint præsentation med filmens locations og derefter fremvisning af filmen, eventuelt kun nogle klip/video/trailer. I hendes foredrag er fokus på et bestemt filmrelateret emne, samt baggrunden af udvalgte film og de locations der blev optaget i filmen. Udover det inddrages den litteratur eller romaner filmens adaption er taget fra, som filmene ofte gør. Dermed inkluderes det kulturelle aspekt vedrørende film og locations oplægget. Således at filmturisme foredrag indbefatter filmgenre, italienske filminstruktører, italiensk litteratur, italienske romaner og forfattere, men også de geografiske områder og deres begrundelse for at blive optaget i filmen, samt lidt historie om seværdighederne og deres kontekst med filmen.

Rejseleder, Underviser og italiener

Udover Giuliana har en erhvervs-pædagogisk læreruddannelse som hun har brugt til undervisning i videoproduktion og undervisning i Italiensk.  Giulianas italienske baggrund giver hende unikke muligheder som bro mellem Danmark og Italien. Hun har både undervist danskere i Italiensk, og været rejseleder for danskere i Italien.

Tegneserien Due ordinari Supereroi

Due ordinari supereroi  (To almindelige superhelte), handler om to miljøforkæmper og deres udfordringer for at bevare vores marine biodiversitet og rede planeten fra miljøkatastrofer.

Filmskribent og blogger

Giuliana har sin blog i Dante Alighieri Copenaghen, og skriver artikler bl.a. for Il Ponte og Getta la Rete.

Formidler

 • Formidling med internationale filmministerier, kultur- og filminstitutter, filmproducere
  og relevante kulturelle organisationer og myndigheder (Italien, Danmark, Cuba og El Salvador)
 • Samarbejde med den italiensk filminstruktør Elisa Amoruso og kort præsetnation af Amoruso på vegne af AMIS Culture Club: Film Festival / Strane Straniere (2016) University of Copenhagen
 • Ekspertinterviews med 15 filminstruktører og producere fra Italien,
  Danmark, Europa, Afrika, Afghanistan og Sri Lanka

Dokumentarist

Giulianas dokumentarproduktion spænder over intime kunstnerportrætter til varme skildringer af sydamerikansk kultur. Giuliana har især passion for, og erfaring med, at skildre et kvindeligt univers, det være sig en ung dansk kunstner, eller en ældre sydamerikansk kunsthåndværker. Giuliana har både produceret helt personlige film, men har også bidraget med sin personlige vinkel til firmakampagner.