Berømte Calabriske filmkulisser

Giuliana Holm

Lær Italien at kende gennem en rejse i italiensk films kulturelle temaer og locations.
Foredragene foregår på dansk, men det italienske sprog benyttes. Forudsætninger på basisniveau i italiensk er en fordel, når filmen gennemgås, men det er ikke et krav.

Fredag den 7/2:

1. Film: Badolato – Amata terra mia tra cielo e mare (2019)

Instruktør: Imelda Bonato

Området: Badolato – provinsen Catanzaro – Calabria

Vi tager en tur til den uspolerede og autentiske middelalderby Badolato i Catanzaro, provinsen er et område som i disse år oplever en betydelig vækst. Det er også en by med dybe kulturtraditioner, hvor kunstnere ynder at komme.

I Badolato bor lidt over 3.000 indbyggere og i sommerperioden befolkes området af yderligere 400-500 dansker og ca. 15 svenske familier.

Fredag den 21/2:

2. Film: A Ciambra (2017)

Instruktør: Jonas Carpignano og executive producer: Martin Scorsese

Området: Gioia Tauro, provinsen Reggio Calabria, vest Calabria på den tyrreniske kyst

Filmen følger den fjortenårige Pio i den calabriske havneby Gioia Tauras slumkvarter, hvor den unge roma ikke har andre fremtidsudsigter end at blive kriminel. Vi ser den magiske realisme blandet med slumromantik, og hver gang skønheden baner sig vej frem på lærredet, bliver vi straks mindet om dens mørke side.

Med A Ciambra lægger Carpignano sig i direkte forlængelse af neorealisternes humanistisketraditioner med en gribende historie om en ung drengs transformation fra barn til voksen i et højaktuelt kriseramt Europa, hvor børn og udsatte familier er de første ofre.

Fredag den 6/3:

3. Le quattro volte (2010)

Instruktør: Michelangelo Frammartino

Området: Alessandria del Carretto, provinsen Cosenza, nordøst Calabria

Le quattro volte er et ordløst mikrodrama, en naturkomedie, en dokumentation af livets tomgang og fremgang og et af de smukkest filmede fotoværker.Le quattro volte er en prisbelønnet og bemærkelsesværdig film, der bl.a. har vundet flere fornemme priser på Cannes film festival (bl.a. ‘Juryens særpris’ og ‘Quinzaine des Réalisateurs’) samt hovedprisen på CPH:DOX i 2010.

Vi ser et poetisk billede af livets cyklus, fra skønne naturområdet hvor der stadig findes de ubrudte traditioner i et tidsløst sted midt i i Calabriens frodige bjerge.

Fredag kl. 15.30 – 17.30 den 7/2, 21/2 og 6/3.

3 foredrag