filmlocation fra filmen: Mine aftener i Paradis (1988)
instruktør: Giuseppe Tornatore
genre: Drama/Komedie
Området: Sicilien

Mine aftener i Paradis er en hyldest til filmhistorien, en hyldest til livet, en hyldest til at få det man drømmer om og om ikke at få det hele.

Filmen er baseret på en oplevelse Giuseppe Tornatore’s havde i 1977, hvor en gammel biograf fra 1930 blev lukket ned. Denne oplevelse gjorde ham interesseret i biografens historie og han begyndte at interviewe de ældre i området for at lære mere om biografens betydning.

Filmen kom frem netop i en tid hvor video’er blev hvermandseje og biografernes død blev spået.

De forbudte kys samling, fortæller Tornatore, var svært at skaffe, derfor droppede han Rita Hayworth og Orson Welles kys i ”Kvinden fra Shanghai” (1947) fordi den kostede 700.000 $ for 2 sekunder.

Filmen blev restaureret i 2014 i samarbejdet med Luce Cinecittà og med studie L’Immagine Ritrovata i Bologna. Det tog seks måneder at restaurere den. Den ny version blev fremvist i Egyptian Theatre i Los Angeles i 2014.

I filmen er Giancaldo et fiktiv landsby. Eller rettere det eksisterer, men det er ikke et landsby, men et bjerg over Bagheria, en by beliggende i provinsen af Palermo med udsigt over havet. Mange scener i fiktiv Giancaldo blev filmet i Palazzo Adriano, der ligger i midten af Sicani-bjergene.

Tornatore valgt at filme i Palazzo Adrianos torv fordi han mener at den er blandt de smukkeste sicilianske torve. Han blev betaget af torvet uregelmæssigheden med springvandet på siden og af sin autenticitet. Her kan man også besøg Cinema Paradiso Museum.

Andre locations blev optaget i:

Castelbuono, i provinsen af Palermo

Cefalù i provinsen af Palermo

Poggioreale i provinsen af Trapani