Loading...
X

Webinar – Film inspireret af Den Guddommelige Komedie – “Totò i helvede” 1955

Webinar-serie om film inspireret af Dantes Guddommelige Komedie og Italiens smukke middelalderlige landsbyer

Foreningen Dante Alighieri København, holder Det Italienske Forår Festival i 2021, hvor temaet er: Italiens og Danmarks middelalderbyer.

I år fejres desuden 700 året for Dante Alighieris død (1321), digteren er kendt i hele verden for sit hovedværk Den guddommelige Komedie, et episk digt om en fantastisk rejse gennem Helvede, Skærsilden og Himlen og ikke mindst en rejs tilbage i tiden i middelalderen, som er super godt beskrevet af Dante.

I anledning af festivalens tema og fejrings af Dantes 700 året fra hans død, præsenterer Giuliana Holm sin webinar-serie om film inspireret af Dantes Guddommelige Komedie og Italiens smukke middelalderbyer.

I webinar-serien, som består af fire stykker på ca. 20 minutter hver, vil du høre om ligheder og forskelle mellem Dantes univers og de udvalgte film, samt vil du se nogle relevante klip fra filmene. De film som er taget i betragtning er: Totò i Helvede 1955, What Dreams May Come 1998, Hannibal 2001 og Hannibal tv-serie 2013- og Lars Von Trier seneste film The House That Jack Built 2018.

Det sidste webinar er på let forståeligt italiensk og handler om filmkulisser i Un paese quasi perfetto/ An Almost Perfect Town 2016, som er optaget i nogle af Italiens smukkeste middelalderbyer, samt hulerne i Pertosa-Auletta, hvor bl.a. finder sted den spektakulær teaterforestilling af ​​Den Guddommelige Komedie.

OBS: Webinar-serien er gratis for alle Dante Alighieri Københavns medlemmer.

For ikke-medlemmer koster det 50,- kr. styk, eller kan man tilmelde sig til foreningen for 175,- kr. og se dem alle sammen gratis og deltage til alle de andre events som afvikles i løbet af året.

Indkøb af webinar her:

https://www.dante-alighieri-cph.dk/da/eventi/

Tilmelding til foreningen Dante Alighieri København her:

https://www.dante-alighieri-cph.dk/come-iscriversi/