Loading...
X

Berømte sicilianske filmkulisser i “Leoparden” (1963)

filmlocation fra filmen: “Il Gattopardo / Leoparden” (1963)
Instruktør: Luchino Visconti
Genre: drama
Tema og område: Berømte sicilianske filmkulisser

Dette foredrag handler om de spektakulere filmlocation i “Leoparden” (1963), en filmatisering efter romanen af Giuseppe Tomasi di Lampedusa skabt af neorealismens fader Luchino Visconti.

Visconti, efter at have læst romanen flere gange, måtte løse nogle vigtige problemer: han skulle til at finde de egnede steder til at erstatte de paladser, der er beskrevet i romanen, men som i virkeligheden eksisterede ikke længere. Hvis Visconti skulle til at optage filmen i dag, ville han have haft mindre vanskeligheder. Først og fremmest blev Lampedusa-paladset, som var bombarderet under anden verdenskrig, genopbygget i 2015 af nogle sicilianske borgere. Ja, en gruppe arkitekter restaurerede det, som var tilbage af villaen med egen finansiering og ved at bevare den oprindelige struktur af det ædle palads. For det andet er det i dag, i modsætning til begyndelsen af 60’erne, muligt at rekonstruere hele scenariet samt de manglende bygninger med digitale computerteknikker. Disse og mange andre nysgerrigheder kan afsløres i mit filmturisme foredrag om “Il Gattopardo”.

Visconti valgt nogle vidunderlige paladser og villaer. Vi tager en tur til Palazzo Gangi, Villa Boscogrande, byen Ciminna, Palermo, quartiere Kelsa, Piana degli Albanesi på Sicilien og Palazzo Chigi i Ariccia i provinsen af Rom.

Il gattopardo / leoparden (1963)